Contact

Gerhard Hobelman,
Aaltenseweg 11, 
7021 HR  Zelhem.  
Tel: 0314-627200   
Email:  
gerhard@internationalschoolofministries.nl  

Voor ISOM Nederland heeft Gerhard Hobelman de coördinatie van deze bijbelschool. U kunt bij hem terecht met uw vragen en bestellingen.

 

Er zijn een klein aantal, bepaalde bedieningen die de wereldse pers volgt, zei het veelal kritisch. Tegenwoordig zijn er een aantal grote bedieningen die wereldwijd zeer betekenisvol werk doen.  Charisma lezers (in de US –red) zullen er misschien van gehoord hebben, maar buiten de christelijke wereld hebben zeer weinigen gehoord van de “International School of Ministries” (ISOM) die opgericht werd en tot nu toe geleid wordt door Dr Berin Gilfillan.

Naar aanleiding van een artikel door Steve Strang,  27 november 2012  Charisma.

Vroeger was hij de televisie producer van Reinhard Bonnke. Gilfillan heeft gestudeerd aan “Regent University” en Fuller Theological Seminary”. Hij woont in Redlands bij LA in California USA en maakt o.a.  deel uit van het leiderschap van “The Rock Church” aldaar.

Toen ik hoorde van de exponentiële wereldwijde groei van een paar honderd scholen in het jaar 2000 naar meer dan 15.000 vandaag de dag in 2012 in 145 landen, wilde ik meer weten. Berin vertelde me dat hij jaarlijks zo’n 1000 scholen toevoegt.

Wat is ISOM? Het is de ’s werelds grootste Bijbelschool die gebruik maakt van videolessen.  Het bestaat nu in 70 talen. (waaronder sinds 2013 ook Nederlands –red.) De kracht schuilt o.a. hierin dat gebruik gemaakt wordt van de beste en meest gerespecteerde leraren wereldwijd. Ze brengen allemaal de boodschap die ze dagelijks leven binnen hun specifieke roeping en bediening. Meer dan 30 buitengewone leiders, onderwijzen in meer dan 160 trainingsessies van kwaliteit. Denk aan Reinhard Bonnke over evagelisatie, John Bevere over ‘de vreze des Heren”, Joyce Meyer over wildernis mentaliteit, Bayless Conley over “geleid worden door de Geest”, Lance Walnau over “De zeven bergen van inloed”, etc.

Velen noemden ISOM het equivalent voor de Jezus film. Een van de grootste schatten van ISOM is de zevendelige serie van Dr T.L. Osborn over de “Christ connection”. Na de video-opname zei Osborn: “voor zover ik weet, is de ontwikkeling van het ISOM curriculum, een van de belangrijkste dingen die op aarde gebeurd zijn voor het koninkrijk van vandaag. In de laatste jaren is er nog een extra veeltalig, kerkgeoriënteerd  lesprogramma bijgekomen om voorgangers te helpen om zich te ontwikkelen wereldwijd. Er zijn 12 nieuwe bachelor modules toegevoegd met meer dan 360 extra sessies om studenten verder te leiden in hun training, kennis en begrip.

Ook de “Women of the World” lessen zijn opgenomen met als doel het trainen van vrouwen die meer dan 60% van de kerk uitmaken. Daarin traint o.a  Darlene CZSchech.  Youth bites, een “high energy” discipelschapsinstrument wordt vertoond op ruim 1000 TV stations (waaronder Family 7 in Nederland – red.) Het wordt gebruikt door jeugdleiders en tijdens bevrijdingsweekenden.

Dan is er nog de CD-BOKS, dat is een praktische onderwijsserie met artsen, gezondheidswerkers, agrarische specialisten, tandartsen en milieudeskundigen om te helpen dat er duurzame gemeenschapsontwikkeling komt in landen op veel plaatsen in de wereld. Om nog meer te kunnen doen, formeerde ISOM een plan in 2012 om deze relevante en levensreddende onderwijsseries gratis te brengen aan degene die het niet kunnen betalen. Het “Visie plan 2020” plaatst ongeveer 250 uur onderwijs op SD micro chips en zorg er voor dat dit geleverd wordt in kleine pakketjes, werkend op zonne-energie overal ter wereld. De videoprojector die net zo groot is als en smartphone, samen met een paar kleine, krachtige speakers, kunnen per stuk zo’n 300 mensen tegelijk trainen. Dit gaat naar de armen en de niet-bereikten. De lessen beginnen met de basis van Redding door Jezus Christus, maar gaan daarna verder om van gelovigen, effectieve werkers te maken zodat gemeenschappen verlost worden van armoede. Het doel is om in het jaar 2020 ongeveer 20.000 traininglocaties opgericht te hebben in de moedertalen van de verschillende groepen en stammen.

De technologie van nu, maakt het mogelijk om begrijpelijke training te brengen wereldwijd aan elke stam, taal en volk. We zijn dankbaar en opgewonden over de start die we hier mee hadden in 2012, maar het beste komt nog. Het moment komt dat de wereldwijde kerk de taak van het onderwijzen zal omarmen en gebruik zal gaan maken van de mogelijkheden van de huidige technologie. Dank God dat dit gebeurt. Het maakt niet uit dat dit in de huizen gebeurt, het zal toch vaak beter werken onder de radar in veel landen.

Publicatie in NL:  Gerhard Hobelman.   gerhard@betteld.nl    Tel: 0314-627200